A Zumm Aikido Egyesület idén 10 éves. Rengeteg minden történt velünk 10 év alatt – kis, szegedi dojóból nagy, országos egyesületté nőttük ki magunkat. Tagjaink száma a kezdeti pár 10 főről közel ötszörösére nőtt. Évente számos edzőtábort szervezünk, vizsgáztatunk. Négy helyen tartunk edzéseket az országban hétről-hétre.


Mindez olyan mennyiségű munkát és kitartást jelent, ami az egyesületben dolgozó emberek, oktatók számára felér még egy állással. Hogy az aikidósaink fejlődni tudjanak, edzőtáborba járhassanak, rendezett körülmények között edzhessenek, néha hatalmas küzdelem. Oktatóink és az egyesületben dolgozók a szabad idejüket áldozzák arra, hogy az Egyesület előrehaladjon és az edzések színvonalán javítani tudjunk. Magyar körülmények között civilnek, függetlennek maradni, kis pénzből nagyot álmodni nem kis feladat.



A Zumm Aikido Egyesületnél az oktatók és az edzéseket, edzőtáborokat szervezők mind önkéntesként dolgoznak. A nálunk edzőktől csak a havi terembérleti díjat és évi 2000 Ft-ot kérünk, amely a tagsági kártyára és a különböző adminisztrációs költségekre megy el. Az egyesületünk egyetlen igazi bevétele, amiből gazdálkodhat, az a személyi jövedelemadó (SZJA) 1%-a, amit évről évre megpróbálunk összegyűjteni. Nekünk nem telik óriásplakátokra, még szórólapokra sem – az összeget 100%-ban visszaforgatjuk a tagjainkba.


A múlt évben a nyári tábor költségeit csökkentettük drasztikusan, hogy minél többen el tudjanak jutni a Balatonra edzőtáborozni.


Idén – abban az esetben, ha megint összejön az a közel 100.000 Ft, mint a múlt évben – szintén főleg a nyári tábor költségeit próbáljuk csökkenteni, illetve azt tervezzük, hogy immáron lehetőségünk lesz két fő számára az edzőtábor költségeit a felére csökkenteni. Ezt a két főt szociális alapon választjuk ki.


Amennyiben nagyobb összeget sikerülne összegyűjteni, új fegyvereket szeretnénk vásárolni és a tagjainkat külföldi edzőtáborokra befizetni. Tapasztalataink szerint ugyanis leginkább ezzel a módszerrel lehet sokat fejlődni az aikidóban.


Arra kérünk mindenkit tehát, hogy idén, amikor kitölti az adóbevallását, gondoljon ránk – illetve, ha az egyesületben edz, gondoljon magára! Minél több 1%-ot sikerül összegyűjtenünk, annál több lehetőségünk lesz a tagjainkat edzési lehetőséghez, vagy edzőtáborokba eljuttatni.

Adószámunk: 18475142 – 1-42.



Köszönjük a támogatást!


Csák Gergely


A Zumm Aikido Közhasznú egyesület elnöke

X