Csák Gergely

Csák Gergely

5. dan aikikai

 

A nem hivatalos rész: 

Középiskolás korom óta aikidózom, az egyetem után kezdtem el jógázni, rengeteg (jó és rossz) tapasztalatot halmoztam fel, amit szeretnék továbbadni. Főleg a jót. Az aikido és jóga nekem nehezen szétválasztható: mindkettő hasonló filozófiai gyökerekkel rendelkezik, bár a mozgás más, de abban is számos hasonlóságot lehet felfedezni.

Szeretem látni, hogy az emberek az óráimon megismerkednek saját magukkal, aztán túllépnek a korábbi énjükön. Fejlődnek. Legyőzik magukat. Többek lesznek az aikido, vagy a jóga segítségével.

Ha eljössz bármelyik órámra, veled fogok foglalkozni, személyesen. Segítek neked abban, hogy több és jobb legyél magadnál. Megkapod magad jobb változatát. A rossz hír az, hogy oda kell tenned magad: nincs rövidítés, nem lehet a kanyarokat levágni. Az aikidóban és jógában minden benne van, ami az egész életben, a frusztrációtól, a haragtól a félelemtől kezdve az örömig és a boldogságig. A másik rossz hír (ez itt a marekting helye): önmagad fejlesztésének sosincs vége. De majd megszokod és megszereted.

A hivatalos rész:   

Csák Gergely 1981-ben született, eredetileg szociológus végzettségű újságíró.

1998-ban kezdett el aikidózni Gréger Ferenc vezetésével. 2003-ban találkozott Kökény Tiborral, aki bemutatta Christian Tissier-nek és tanítványainak.

Más­fél évet töl­tött Fran­cia­or­szág­ban, ahol főleg March Bach­raty (6. dan aiki­kai, 2. dan karate) dojó­já­ban és Christian Tissier vezetésével tanult aiki­dót.

Danvizsgáit, 2005-ben, 2010-ben 2013-ban és 2017-ben tette le Christian Tissier, illetve Stéphane Goffin előtt. 2006 óta a Zumm Aikido Egyesület vezetője. Budapesten tart edzéseket. Folyamatosan jár aikido edzőtáborokba és képzi tovább magát külföldön és Magyarországon is.

Csák Gergely az aikido mellett jógaórákat is tart. Jógaoktató képzéseket a Mandala Jógastúdióban végezte el; gerincjóga- és hatha-jóga-órákat vezet.

Fontosnak tartja, hogy az óráin a tanítványok sérülés nélkül, biztonságosan és jó hangulatban sajátítsák el az aikidót, Tissier sihan rendszere szerint.

X