A Zumm Aikido - befogadó közösség

Az aikido sokkal több, mint elsőre gondolnád – fedezd fel!

Nemzetközi mesterek

Olyanoktól tanulhatsz, akik közvetlenül az aikido alapítójától tanultak és az eredeti elgondolást viszik tovább, modern szemlélettel. 

Folyamatos fejlődési lehetőség

Nincs határa a fejlődésnek, csak rajtad áll, hogy mennyire vagy kitartó és milyen szintre jutsz el, mennyi idő alatt. Minél többet jársz, annál jobb leszel!

Jó közösség

Az edzéseken könnyen be tudsz hozzánk illeszkedni, az emberek könnyen, szinte észrevétlenül összeszoknak a tatamin. Rengeteg új barátra tehetsz szert!

Egyedülálló oktatási módszer

Az aikidóval egyszerre pihened ki az egész napos stresszt és tanulsz, fejlődsz. Aktív pihenés. Az aikido különleges, mert biztonságos körülmények között, magad jól érezve fejlődhetsz!

A közös szenvedély

 

Rengeteg tévhit kering a harcművészekről, harcművészetekről, a fekete övesekről és az aikidóról is.

Kik vagyunk mi? Egyetemisták. Mozdonyvezetők. Ápolók a kórházban. Szociológusok. Ácsok. Informatikusok. Gyerekek, apukák, sőt, nagypapák, vagy éppen anyukák. Jókedvűek, rosszkedvűek, szerelmesek, mogorvák. Szőkék, magasak, alacsonyak, barnák.

Mindenfélék vagyunk. Az aikido köt össze bennünket. Az aikido mindannyiunknak örömet okoz. 

Mestereink

 

Nemzetközileg elismert mesterek irányítják az edzéseinket. Rendszeresen tartanak nálunk továbbképzéseket, edzőtáborokat és mi is rendszeresen utazunk hozzájuk külföldre, hogy tovább fejlődjünk.

Az oktatóinkról bővebben a Mestereink menüpontban olvashatsz.

Christian Tissier

Christian Tissier

8. dan aikikai sihan

Az egész világon elismert mester, oktatási módszere, magyarázatai “forradalmasították” az aikidót. Bővebben Christian Tissier-ről.

Stéphane Goffin

Stéphane Goffin

6. dan aikikai

Az aikido mellett számos más küzdősportot is tanult, az aikidóban a “működő” megoldások híve. Bőveb­ben Stéphane Goffin-ról.

Bodo Rödel

Bodo Rödel

6. dan aikikai

Bodo gyógy- és fejlesztési pedagógus végzettségű; több aikidós könyv szerzője. 1996 óta tanít aikidót és tart edzőtáborokat Ankarától Budapestig. Bővebben róla itt olvashatsz.

Csák Gergely

Csák Gergely

4. dan aikikai

Szociológus, újságíró. 2005 óta tanít aikidót Budapesten. A Zumm Aikido Egyesület elnöke. Bővebben Csák Gergelyről. 

Mi az aikido? Mi a cél?

 

Az aikido tradicionális alapokra épülő modern, japán harcművészet. Az aikido dinamikus mozdulatokkal, dobásokkal és leszorításokkal dolgozik. Az aikido edzések megerősítik a testet és  fiatalon tartják a szellemet.

Az Alapító (Ueshiba Morihei) megfogalmazása szerint "Az aikido egy olyan Út, amellyel le tudjuk győzni a konfliktusokat magunkban, és amellyel békét teremthetünk a világegyetemben".

Az aikido egy eszköz arra, hogy fejleszd magad. Az aikidóban a fejlődés a testi-fizikai konfliktusokon keresztül valósul meg. A kérdés mindig az: hogy kezeld, ha megtámadnak. Az aikido nem önvédelem: az edzés felében a támadásokat, a másik felében a védekezést gyakoroljuk.

A távlati (végső) cél egyfajta megvilágosodás, tökéletesedés – annak az állapotnak az elérése, amelyben az ember összhangban van saját magával és környezetével.

A konkrét, hétköznapi célja az aikidónak szinte egyénenként változik: van, aki az önvédelem, van, aki testedzés, mások a filozófia és a lelki megnyugvás miatt járnak aikidózni.

aikido kanji

A Zumm Aikido Egyesület

 

Több, mint tíz éve működő sport szervezet, ahol nyugodt és biztonságos körülmények között gyakorolhatsz. Az edzések nyitottak bárki számára, aki kedvet érez magában egy különleges harcművészet kipróbálására.

Az edzéseken folyamatos testi és szellemi kihívások elé állítanak az oktatók, sosem fogsz unatkozni. Ugyanakkor az aikido edzéseken sokkal alacsonyabb a sérülésveszély, mint egy kosármeccsen. Fontos számunkra, hogy az újonnan jövőket fokozatosan és a saját tempójuk szerint vezessük be a harcművészetbe. Rengeteg edzési lehetőség közül választhatsz, vannak magyar és külföldi, valamint hétvégi és egész hetes edzőtáborok.

Oktatóink folyamatosan járnak továbbképzésre és tudásukról állandóan számot kell adniuk Christian Tissier (8.dan aikikai sihan) előtt, aki az egyesület technikai vezetője. Oktatóinkat a mesterünkön keresztül számon tartják a Hombu dojóban, a Japánban lévő központi edzőteremben is.

Büszkék vagyunk rá, hogy nálunk nem csak fiatalok és férfiak edzenek, hanem gyerekek, nők és idősebbek is.

Az egyesület

 

A Zumm Aikido Egyesület azért jött létre 2004-ben, hogy jobb edzési körülményeket tudjon biztosítani az aikidósoknak, akik az edzéseinkre eljönnek. Így számos esetben támogattuk és támogatjuk, hogy tagjaink külföldi vagy hazai edzőtáborokba járhassanak, kedvezményesen juthassanak sporteszközökhöz, vagy vegyenek részt a mindennapos edzéseken.

Az Egyesület által szervezett edzések nyitottak bárki számára, aki kedvet érez magában egy különleges harcművészet kipróbálására.

A Zumm Aikido Egyesület fő célja, hogy színvonalas aikido edzéseket szervezzen és tartson. Nálunk mindenkinek van helye és lehetősége, hogy fejlődjön és jól érezze magát!

Ha szeretnéd kipróbálni az edzéseinket, az első alkalom ingyenes! Kattints az Edzések menüpontra, hogy megnézd, merre és mikor tartunk aikido-órákat!

A Zumm Aikido Egyesület azért jött létre 2004-ben, hogy jobb edzési körülményeket tudjon biztosítani az aikidósoknak, akik az edzéseinkre eljönnek. Így számos esetben támogattuk és támogatjuk, hogy tagjaink külföldi vagy hazai edzőtáborokba járhassanak, kedvezményesen juthassanak sporteszközökhöz, vagy vegyenek részt a mindennapos edzéseken.
Christian Tissier, Stéphane Goffin, Philippe Gouttard, Bodo Rödel és Csák Gergely vezetésével nemzetközi edzőtáborokat szervezünk Budapesten és a nyáron a Balatonon. Az edzőtáborokon magyar és külföldi aikidósok is részt vesznek. Egy-egy edzőtábor hatalmas lehetőség a fejlődésre és az övvizsgákra.
Egyesületünkben lehetőség van vizsgára is az aikidóból. A tokiói Hombu Dojo és a franca FFAAA (Fédération Française Aïkido, Aïkibudo et Affinitaires) vizsgarendszerét követjük. A danvizsgákat nemzetközi mesterek előtt tehetik le a nálunk aikidózók, a vizsgázók teljesítményét a Japánból érkező Hombu-diplomával ismeri el az aikido központjának számító Hombu dojo.

Nyilvántartási száma: 06- 02 - 0002188

Székhelye: 1078 Budapest, Damjanich utca 32.

Cél szerinti besorolása: sporttevékenység

Civil szervezet jellege: sportegyesület

Képviseli: Csák Gergely (elnök), Petőházi Norbert (alelnök), Mátyás Edit (titkár)

 

 

Alapszabály kelte: 2015. május 4.

Adószám: 18475142-1-42

Törzsszáma: 18475142

Statisztikai főtevékenysége: 9312

Bankszámlaszám: 12067008-00125379-00100006, Raiffeisen Bank

Bejegyezte: Szegedi Törvényszék (8.Pk.60.054/2005/17.)

Aikikai Hungary logo

Egyesületünk az Aikikai Hungary tagja

A Magyar Aikikai Aikido Kultúra szövetség (továbbiakban Aikikai Hungary) 2004 őszén jött létre. A szervezet létrejöttének több mint 10 éves története során sok dolgot megélt, de mára Magyarország legnagyobb Aikido szövetségévé vált, hiszen több mint 2300 aikidoka tartozik keretei közé, és képviseli ezen gyakorlók érdekeit a hazai, és a nemzetközi aikido, valamint sport életben. Az Aikikai Hungary 2015. június 1. óta hivatalosan elismert szervezete az Aikikai Alapítványnak, s ezen időpont óta saját dan-vizsgáztatási jogosítvánnyal rendelkezik.

Próbálj ki egy edzést nálunk - ingyen!

Kidagadó izmú akcióhősök helyett hétköznapi emberekkel futhatsz össze az edzéseinken. Nem fogsz bennünket kiszúrni az utcán, nincsenek megkülönböztető jeleink, klánszimbólumaink. Az edzésen keiko gít (edzőruha, japánul) hordunk, meghajolunk, izzadunk, esünk-kelünk, néha egy-egy lila folttal megyünk haza, de amúgy ugyanúgy öltözünk, eszünk, alszunk, mint bárki más.

Hétköznapi emberek vagyunk, akiknek fontos, hogy a rázós helyzetekben nyugodtak tudjanak maradni; akiknek fontos a saját egészségük, hogy eleget mozogjanak; akiknek fontos, hogy együtt legyenek, közösségben legyenek. Akiknek fontos, hogy egy békés filozófia szerint, ugyanakkor megfelelően határozottan és dinamikusan sajátítsák el ezt a különleges mozgásformát.

Stéphane Goffin aikido tanto dori

Jogi nyilatkozat

 

Zumm Aikido weboldalainak megnyitásával elfogadod az itt felsorolt feltételeket. Kérjük, amennyiben nem értesz egyet az alábbiakkal, ne nyisd meg weboldalunkat!

Tartalom

A Zumm Aikido honlapján található információk tájékoztató jellegűek. A Zumm Aikido fenntartja a jogot a weboldal – vagy annak egy részének – javítására, korrigálására, eltávolítására

Felhívjuk a figyelmedett arra, hogy a Zumm Aikido honlapjáról más cégek és egyéb szervezetek weboldalára is eljuthatsz. Az azokon közölt adatok tartalmáért és helyességéért, illetve az adataid biztonságáért a Zumm Aikido nem vállal felelősséget.

Személyes adatok

A Zumm Aikido általad megadott adatokat és információkat (név, email cím) bizalmasan kezeli, azokat harmadik fél részére nem adja tovább.

Szerzői jog

A Zumm Aikido honlap és az azon található minden képi, hang és szöveges tartalom – kivéve ahol azt feltüntettük – a Zumm Aikido tulajdonát képezik, szerzői jogi, illetve védjegy oltalom alatt állnak. A személyes használatot meghaladó mértékű felhasználásuk kizárólag a Zumm Aikido engedélyével lehetséges.

X