Az egyesület

 

A Zumm Aikido Egyesület azért jött létre 2004-ben, hogy jobb edzési körülményeket tudjon biztosítani az aikidósoknak, akik az edzéseinkre eljönnek. Így számos esetben támogattuk és támogatjuk, hogy tagjaink külföldi vagy hazai edzőtáborokba járhassanak, kedvezményesen juthassanak sporteszközökhöz, vagy vegyenek részt a mindennapos edzéseken.

Az Egyesület által szervezett edzések nyitottak bárki számára, aki kedvet érez magában egy különleges harcművészet kipróbálására.

A Zumm Aikido Egyesület fő célja, hogy színvonalas aikido edzéseket szervezzen és tartson. Nálunk mindenkinek van helye és lehetősége, hogy fejlődjön és jól érezze magát!

Ha szeretnéd kipróbálni az edzéseinket, az első alkalom ingyenes! Kattints az Edzések menüpontra, hogy megnézd, merre és mikor tartunk aikido-órákat!

A Zumm Aikido Egyesület azért jött létre 2004-ben, hogy jobb edzési körülményeket tudjon biztosítani az aikidósoknak, akik az edzéseinkre eljönnek. Így számos esetben támogattuk és támogatjuk, hogy tagjaink külföldi vagy hazai edzőtáborokba járhassanak, kedvezményesen juthassanak sporteszközökhöz, vagy vegyenek részt a mindennapos edzéseken.

Christian Tissier, Stéphane Goffin, Philippe Gouttard, Bodo Rödel és Csák Gergely vezetésével nemzetközi edzőtáborokat szervezünk Budapesten és a nyáron a Balatonon. Az edzőtáborokon magyar és külföldi aikidósok is részt vesznek. Egy-egy edzőtábor hatalmas lehetőség a fejlődésre és az övvizsgákra.

Egyesületünkben lehetőség van vizsgára is az aikidóból. A tokiói Hombu Dojo és a franca FFAAA (Fédération Française Aïkido, Aïkibudo et Affinitaires) vizsgarendszerét követjük. A danvizsgákat nemzetközi mesterek előtt tehetik le a nálunk aikidózók, a vizsgázók teljesítményét a Japánból érkező Hombu-diplomával ismeri el az aikido központjának számító Hombu dojo.

Egyesületünk az Aikikai Hungary tagja. A Magyar Aikikai Aikido Kultúra szövetség (továbbiakban Aikikai Hungary) 2004 őszén jött létre. A szervezet létrejöttének több mint 10 éves története során sok dolgot megélt, de mára Magyarország legnagyobb Aikido szövetségévé vált, hiszen több mint 2300 aikidoka tartozik keretei közé, és képviseli ezen gyakorlók érdekeit a hazai, és a nemzetközi aikido, valamint sport életben. Az Aikikai Hungary 2015. június 1. óta hivatalosan elismert szervezete az Aikikai Alapítványnak, s ezen időpont óta saját dan-vizsgáztatási jogosítvánnyal rendelkezik.

Nyilvántartási száma: 06- 02 - 0002188

Székhelye: 1021 Budapest, Szerb Antal utca 1.

Cél szerinti besorolása: sporttevékenység

Civil szervezet jellege: sportegyesület

Képviseli: Csák Gergely (elnök), Juhász Péter (alelnök) és Deák Vivien (titkár)

 

Alapszabály kelte: 2015. május 4.

Adószám: 18475142-1-41

Törzsszáma: 18475142

Statisztikai főtevékenysége: 9312

Bankszámlaszám: 12067008-00125379-00100006, Raiffeisen Bank

Bejegyezte: Szegedi Törvényszék (8.Pk.60.054/2005/17.)

Mestereink

Ide gyűjtöttük össze azokat a mestereinket, akik az edzéseinket tartják, akiktől a legtöbbet tanultunk az évek során, akik a leginkább inspiráltak, akikkel a legszorosabban dolgozunk együtt. Ők irányítják a fejlődésünket, ők segítenek, edzőtáborokat tartanak, ők azok, akikkel a legszorosabb, napi kapcsolatot tartunk.

Csák Gergely

Csák Gergely

5. dan aikikai

1998 óta aikidózik Budapesten. 2005-ben egy évet tanult aikidót Franciaországban Christian Tissier és Marc Bachraty dojójában. 2006 tart órákat. Az aikido mellett jógaoktatással is foglalkozik. Bővebben Csák Gergelyről. 

Monostory Miklós

Monostory Miklós

2. dan aikikai

Az erőteljes aikido szenvedélyes kedvelője, számos helyen, korábban a Kobayashi- és az Iwama Ryu-rendszerben tanult aikidót. 2014-ben nyitotta meg dojóját Obarokon. Bővebben róla: Monostory Miklós. 

Józsa Imre

Józsa Imre

2. dan aikikai

2006 óta aikidózik Budapesten, számos edzőtáboron vett részt. Az aikido mellett tanult thai box-ot. Az aikido testudatot tanított neki, ezért fontosnak érzi, hogy ezt átadja a tanítványainak. 2022-ben  kezdett edzéseket tartani rendszeresen.

Józsa Tamás

Józsa Tamás

1. dan aikikai

1994 óta aikidózik, számos mester edzőtáborán vett részt. Óriási tapasztalata van az aikidóval és a harcművészetekkel kapcsolatban, 2006 óta tart edzéseket Nagykanizsán. Bővebben róla: Józsa Tamás. 

Nemzetközi mestereink - akiktől tanulunk

Christian Tissier

Christian Tissier

8. dan aikikai sihan

Az egész világon elismert mester, oktatási módszere, magyarázatai “forradalmasították” az aikidót. Bővebben Christian Tissier-ről.

Stéphane Goffin

Stéphane Goffin

6. dan aikikai

Az aikido mellett számos más küzdősportot is tanult, az aikidóban a “működő” megoldások híve. Bőveb­ben Stéphane Goffin-ról.

Bodo Rödel

Bodo Rödel

6. dan aikikai

Bodo gyógy- és fejlesztési pedagógus végzettségű; több aikidós könyv szerzője. 1996 óta tanít aikidót és tart edzőtáborokat Ankarától Budapestig. Bővebben róla itt olvashat.

Mesterek, akik inspirálnak bennünket

Miyamoto Tsuruzo

Miyamoto Tsuruzo

8. dan aikikai sihan

Miyamoto Tsuruzo 1971-ben kezdett el aikidózni. Az egyetem elvégzése után a tokiói Aikikai Hombu Dojoóban tanult. Jelenleg 8. danos shihan, és az Aikikai Hombu Dojo oktatója.

Philippe Gouttard

Philippe Gouttard

7. dan aikikai sihan

Az európai aikido egyik sajátos, rendkívül karizmatikus személyisége. Az FFAAA egyik alapítója és a Rhône-alpes-i régió technikai vezetője. Bővebben a mesterről itt olvashat.

Yoko Okamoto

Yoko Okamoto

7. dan aikikai sihan

Yoko Okamoto Kiotóban és az Egyesült Államokban tanít aikidót; egyike azon kevés női aikido-oktatónak, akik nemzetközi elismertségre tettek szert.

Bruno Gonzalez

Bruno Gonzalez

6. dan aikikai

Christian Tissier személyes tanítványa, “kedvenc” ukéja. Tissier sensei párizsi dojójában tanít aikidót. Bővebben a mesterről itt olvashat.

A közös szenvedély

 

Rengeteg tévhit kering a harcművészekről, harcművészetekről, a fekete övesekről és az aikidóról is.

Kik vagyunk mi? Egyetemisták. Mozdonyvezetők. Ápolók a kórházban. Szociológusok. Ácsok. Informatikusok. Gyerekek, apukák, sőt, nagypapák, vagy éppen anyukák. Jókedvűek, rosszkedvűek, szerelmesek, mogorvák. Szőkék, magasak, alacsonyak, barnák.

Mindenfélék vagyunk. Az aikido köt össze bennünket. Az aikido mindannyiunknak örömet okoz. 

Mi az aikido? Mi a cél?

 

Az aikido tradicionális alapokra épülő modern, japán harcművészet. Az aikido dinamikus mozdulatokkal, dobásokkal és leszorításokkal dolgozik. Az aikido edzések megerősítik a testet és  fiatalon tartják a szellemet.

Az Alapító (Ueshiba Morihei) megfogalmazása szerint "Az aikido egy olyan Út, amellyel le tudjuk győzni a konfliktusokat magunkban, és amellyel békét teremthetünk a világegyetemben".

Az aikido egy eszköz arra, hogy fejleszd magad. Az aikidóban a fejlődés a testi-fizikai konfliktusokon keresztül valósul meg. A kérdés mindig az: hogy kezeld, ha megtámadnak. Az aikido nem önvédelem: az edzés felében a támadásokat, a másik felében a védekezést gyakoroljuk.

A távlati (végső) cél egyfajta megvilágosodás, tökéletesedés – annak az állapotnak az elérése, amelyben az ember összhangban van saját magával és környezetével.

A konkrét, hétköznapi célja az aikidónak szinte egyénenként változik: van, aki az önvédelem, van, aki testedzés, mások a filozófia és a lelki megnyugvás miatt járnak aikidózni.

aikido kanji

A Zumm Aikido Egyesület

 

Több, mint tíz éve működő sport szervezet, ahol nyugodt és biztonságos körülmények között gyakorolhatsz. Az edzések nyitottak bárki számára, aki kedvet érez magában egy különleges harcművészet kipróbálására.

Az edzéseken folyamatos testi és szellemi kihívások elé állítanak az oktatók, sosem fogsz unatkozni. Ugyanakkor az aikido edzéseken sokkal alacsonyabb a sérülésveszély, mint egy kosármeccsen. Fontos számunkra, hogy az újonnan jövőket fokozatosan és a saját tempójuk szerint vezessük be a harcművészetbe. Rengeteg edzési lehetőség közül választhatsz, vannak magyar és külföldi, valamint hétvégi és egész hetes edzőtáborok.

Oktatóink folyamatosan járnak továbbképzésre és tudásukról állandóan számot kell adniuk Christian Tissier (8.dan aikikai sihan) előtt, akinek a tanításait követjük. Oktatóinkat a mesterünkön keresztül számon tartják a Hombu dojóban, a Japánban lévő központi edzőteremben is.

Büszkék vagyunk rá, hogy nálunk nem csak fiatalok és férfiak edzenek, hanem gyerekek, nők és idősebbek is.

Jogi nyilatkozat

 

Zumm Aikido weboldalainak megnyitásával elfogadod az itt felsorolt feltételeket. Kérjük, amennyiben nem értesz egyet az alábbiakkal, ne nyisd meg weboldalunkat! (Haha, túl késő…)

Tartalom

A Zumm Aikido honlapján található információk tájékoztató jellegűek. A Zumm Aikido fenntartja a jogot a weboldal – vagy annak egy részének – javítására, korrigálására, eltávolítására

Felhívjuk a figyelmedett arra, hogy a Zumm Aikido honlapjáról más cégek és egyéb szervezetek weboldalára is eljuthatsz. Az azokon közölt adatok tartalmáért és helyességéért, illetve az adataid biztonságáért a Zumm Aikido nem vállal felelősséget.

Személyes adatok

A Zumm Aikido általad megadott adatokat és információkat (név, email cím) bizalmasan kezeli, azokat harmadik fél részére nem adja tovább.

Szerzői jog

A Zumm Aikido honlap és az azon található minden képi, hang és szöveges tartalom – kivéve ahol azt feltüntettük – a Zumm Aikido tulajdonát képezik, szerzői jogi, illetve védjegy oltalom alatt állnak. A személyes használatot meghaladó mértékű felhasználásuk kizárólag a Zumm Aikido engedélyével lehetséges.

Próbáld ki ingyen!

Írj nekünk nyugodtan és tegezz bennünket! Hívhatsz bennünket telefonon is:    0620 9 654 298.

14 + 1 =

X