Az aikido: mozgás, harmónia, kapcsolat

 

Az aikido egy versenyek nélküli, japán harcművészet, amelyet a XX. század elején O Sensei; Morihei Ueshiba (1883-1969) fejlesztett ki, több harcművészetből.

Az aikido tradícionális harcművészeti formákból és mozdulatokból áll, amelyek rugalmasak, logikusak és hatékonyak.  Az aikido alapelve, hogy a támadások elől kitérjen, azokat elvezesse és semlegesítse olyan módon, hogy az ellenfél saját támadásának erejét fordtsa ellene.

Az aikido gyakorlása hatékonyan segíti az elme, a test és a lélek fejlődését.

A Béke Művészete veled kezdődik. Dolgozz magadon és a célodon a Béke Művészetében. Mindenkinek van lelke, amit finomíthat, a teste, amit edzhet – azaz egy út, amit követhet.

Ueshiba Morihei

Az aikido alapítója, O-Sensei

Mi az aikido?

Harcművészet

Az aikido 100% harc és 100% művészet. Harc, mert az aikidóban a konfliktusokon keresztül történik a fejlődés. Művészet, mert az aikidót gyakorlók folyamatosan keresik a tökéletes mozdulatot és a tökéletes pillanatot. A fejlődés végtelen, az Út sosem ér véget.

Testedzés

Az aikido sport. Testedzés. Egy átlagos aikido edzésen a harcművészek akár több százszor esnek el és kelnek fel, a testük minden izmát és ízületét megdolgoztatva. A harcművészet nagyon jó állóképességgel és kitartással ruházza fel a gyakorlókat.

Filozófia

Az aikido a Béke Művészete, filozófiai rendszer. Az aikido kifejlesztője, Ueshiba Morihei maga is az egyik legspirituálisabb harcművész volt; őszintén hitt abban, hogy az emberek képesek egymással és a természettel harmóniában élni.

Önvédelem

Számos aspektusa mellett az aikido alkalmas önvédelemre is – ez nagyban függ attól, ki és hogyan  gyakorolja, milyen céllal. Tapasztalataink szerint elkerülni egy konfliktust, vagy vigyázni az ellenfél testi épségére sokkal nehezebb, mint megverni valakit.

Az első alkalom az edzésen

Amit hoznod kell

Egy hosszú nadrágot, egy pólót és egy pár papucsot hozz magaddal! Ha van már keikogíd, azt is felveheted.

Nem kell bejelentkezned

Bármikor eljöhetsz és beállhatsz. (Örülünk neki, ha írsz nekünk és nyugodtan kérdezz bármit az aikidóval kapcsolatban!)

Az első alkalom ingyenes

Próbáld ki ingyen az aikidót! (Az edzések ára jóval mérsékeltebb, mint a fitnessztermeké.)

Másfél órásak az edzések

Arra kérünk, hogy az edzés előtt 15 perccel érkezz meg, hogy nyugodtan át tudj öltözni!

Bővebben az aikidóról

aikido edzőtábor Balatonkenese 2016

Gyakori kérdések és szabályok

Minden harcművészetnek vannak szabályai, amelyek eligazítják a gyakorlókat, hogyan érdemes aikidózni. A szabályok nem csak az edzésre vonatkoznak: az életben is használhatóak. Egyfajta tartást, morált, etikai kódexet adnak a harcművészek kezébe. Többek között ez emeli a harcművészetet messze magasabbra az egyszerű verekedés fölé.

Tovább a Kérdésekre és a szabályokra…

aikido edzőtábor Balatonkenese 2016

Miért minket válassz?

Az aikidót szinte bárki gyakorolhatja, legyen fiatal, idős, férfi vagy nő. Az aikido gyakorlásához nem kell semmilyen sporttudás, vagy harcművészeti előképzettség. Ami igazán kell hozzá: lelkesedés és elhatározás. A kérdés csak az: megvan-e benned az elhatározás és képes leszel-e felfedezni újra meg újra azokat az apró csodákat és sikereket, amik előre visznek az Úton.

Tovább arra, miért minket válassz…

 

Próbáld ki ingyen!

Írj nekünk nyugodtan és tegezz bennünket! Hívhatsz bennünket telefonon is:    0620 9 654 298.

7 + 2 =

Zumm Aikido Egyesület

"Az Aikido veled kezdődik." - mondta az Aikido alapítója, Ueshiba Morihei. Az Aikido olyan harcművészet, ami mindkettőnket fejleszt. Téged is, minket is.

© 2016 Zumm Aikido Egyesület