Mi a Zumm Aikido Egyesületben hiszünk abban, hogy az aikido jobbá teszi a világot. Ha több ember aikidózna, kevesebb lenne a konfliktus a mindennapi életben, vagy azokat is jobban kezelnénk. Az aikido nem csak a testet, de az elmét és a személyiséget is fejleszti, formálja. A végső cél önmagunk legyőzése, ahogy azt már olyan sok helyen megfogalmazták.

Mit jelent, hogy legyőzzük önmagunkat? Milyen jobb világ?

Az aikido a mindennapi megvilágosodások útja. Minden edzésen egy kicsit jobbá válnak azok, akik gyakorolnak. Nem csak a saját testüket ismerik meg, de megismerik a saját gyengeségeiket, erősségeiket, a saját személyiségüket. Az aikido segítségével fejlesztik azt a képességet, hogyan reagáljanak a kihívásokra békésen, nyugodtan, magabiztosan.

Az aikido tehát személyiség-fejlesztő foglalkozás, de nem csak önmagukon dolgoznak az aikidósok, hanem a csoport más tagjain is. Az edzéseken, a konfliktusokon keresztül megtapasztalják, milyen érzés mások bőrébe bújni, megismerni a mások érzéseit, gondolatait.

Mindez azt jelenti, hogy aki aikidózik, nem csak erős, egészséges testet, de érzelmileg stabil és derűs, nyugodt lelkivilágot fejleszthet magának, amely nyitott és bátran néz szembe a világ kihívásaival. Az erős közösség és az aikido értékei (kölcsönös tisztelet, erőszakmentesség, nem ártás) pedig megtartja ezeket az embereket, akik „nem vesznek el” az életükben.

Mindezek miatt azt gondoljuk, hogy az aikido jobbá teszi a világot. Ha nem is hirtelen, egyik pillanatról a másikra, de kis lépésekben. Belülről, alulról változtatja meg azokat, akik kapcsolatba lépnek vele.

Egyesületünk több, mint 15 éve működik, amelynek során edzéseket, edzőtáborokat szervez és igyekszik az edzésekhez, Budapesthez, Európához méltó körülményeket termeteni.

Ez nem mindig sikerül.

Továbbra sincs megoldva, hogy megfelelően szellőztessük, fűtsük az edzőtermünket; szeretnénk több támogatást adni a tagjainknak, hogy továbbképzésekre, edzésekre, edzőtáborokra járhassanak.

Ebben kérjük a segítségedet.

Az egyesületünk gyűjti a személyi jövedelmadó (SZJA) 1%-át. (Adószámunk: 18475142-1-42)

Az adód 1% a Zumm Aikido Egyesület legfőbb bevételi forrása. Bennünket nem támogatnak pártok, állambácsi, nincsenek hirdetőink, hiszen semmi mást nem csinálunk, „csak” aikidózunk.

Az aikidósok teljesítménye, elkötelezettsége nem marad el a profi focisták sportteljesítményétől. Viszont semmilyen támogatást nem kapnak senkitől.

Az egyetlen valaki, akire támaszkodni tudunk, az Te vagy.

Te és az adó 1%-od. 

Minden évben, átlátható módon költjük el a nekünk utalt pénzt: főleg arra, hogy a tagjaink szakmai-technikai fejlődését támogassuk és az edzéseink körülményeit javíthassuk.

Nekik biztosítjuk, hogy kedvezménnyel, vagy akár ingyen vehessenek részt aikido edzőtáborokon, vagy a hétköznapi edzéseinken.

2018. karácsonyán, példátlan összefogással, felújítottuk a dojónkat a nekünk utalt adó 1%-ból és adományokból. 2020-ban folytatni szeretnénk ezt a célt és az öltözők felújításával egy európai szintű dojót szeretnénk létrehozni. Ezért arra kérünk: Add nekünk az adód 1%-át! Neked nem kerül semmibe, csak annyit kell tenned, hogy amikor elkészíted az adóbevallásodat, írd be a civil szervezeteknek fenntartott részbe az adószámunkat: 18475142-1-42; illetve a szervezetünk nevét: Zumm Aikido Egyesület.

Arra kérünk, oszd meg ezt a bejegyzést a Facebookon és buzdítsd arra a rokonokat, barátokat, ismerősöket, kollégákat, hogy ők is nekünk adják az adó 1%-át.

Köszönjük!

X