Korábban megírtuk, hogy az egyik legfontosabb a harcművészetben, hogy túlélj, bármi áron. A kérdés az, hogyan éljük túl ezt az egészet, ha már nem is találkozhatunk és a hagyományos edzés is megszűnt. A válasz: online edzés.

(A cikk alján egyébként találsz még egy pár tippet, hogyan éld túl, ha az online edzésre nem fogsz eljönni.)

November 11-én élete lépett a kijárási korlátozás és ezzel egyidőben az edzőtermeket is bezárták. Mindez azt jelenti, hogy az aikido edzések egy darabig bizonyosan szünetelnek. Viszont azt senki se mondta, hogy az elkövetkezendő heteket, akár hónapokat tétlenül kell végigülnöd otthon, miközben lassan becsavarodsz a 500 méterre sétáltatott kutyáddal egyetemben.

Tudjuk, jól, hogy a vírus és a vírus okozta korlátozások felerősítik egymás hatását: az emberek frusztráltak, félnek, idegesek, ami gyengíti az immunrendszert; mivel nem edzenek, kevesebbet járnak ki, mindenkire jön fel a zsír, hízunk szépen, mint a násznép az éjféli káposztától. Az elhízott ember pedig megintcsak könnyebben belehal a koronavírusba.

Tehetsz érte, tehetsz ellene

Mi a Zumm Aikido Egyesületben továbbra sem adjuk fel olyan könnyen: teszünk azért, hogy ne hízzunk el, teszünk azért, hogy a kedélyállapotunkat javítsuk, teszünk azért, hogy ne legyünk stresszesek. (Jelszavunk: dicsőség és kondi!)

Teszünk azért, hogy egyben maradjunk. A fő csodafegyverünk az online edzés. (Említettük már, hogy a cikk alján még több tippet olvashatsz arról, hogy mit tehetsz még? Az online edzésen kívül? Akkor most említjük.)

Szóval, online edzés. Íme a tudnivalók:

  • 2020. november 16-tól, hétfőtől csütörtökig minden este 19.00-20.00 között tartjuk az online edzéseket;
  • hétfőn és szerdán főleg erősítő edzést (saját testsúlyos edzést), kedden és csütörtökön (stresszoldó, lazító) jógaórát tartunk;
  • olyan ruha kell hozzá, amiben könnyen tudsz mozogni, semmi más; nem árt egy jógamatrac, de nem kötelező;
  • legyen webkamerád, mikrofonod és stabil netkapcsolatod;
  • az online edzések után kicsit még beszélgetünk (házi feladat: mondanod kell 3 pozitív dolgot, ami aznap történt veled);
  • nem kell aggódnod azon, hogyha idáig nem jártál edzésre, nem vagy formában – mi is azért csináljuk, hogy formában maradjunk-kerüljünk; (általában: semmin se kell aggódnod);
  • ezek az online edzések segítenek kezelni a stresszt, jobban alszol tőlük és nagyot dobnak az immunrendszeren is;
  • az edzésekre be kell jelentkezned első alkalommal, legalább egy nappal előtte. Aztán úgy tekintjük, hogy minden alkalomra eljössz. Itt jelentkezhetsz: gergely.csak kukac gmail.com, 0620 9 654 298, vagy https://www.facebook.com/gergelycsak13/ címen megtalálsz a Facebookon. Ha valamiért nem tudsz, nem akarsz eljönni a következő alkalomra, ismét szólnod kell!
  • az edzések akkor indulnak el, ha van legalább három jelentkező, akik folyamatosan járni fognak;
  • járhatsz az összesre, járhatsz heti egyre, kombinálhatod, ahogy jól esik. Viszont szólnod kell, hogy hogyan fogsz járni!
  • az edzések ingyenesek mindenkinek, aki elvesztette az állását a járvány alatt, vagy akinek kórházba került a rokona;
  • az edzések ára: becsületkasszás, annyit adsz, amennyit szeretnél;
  • ha bejelentkeztél, kapsz linket, amivel be tudsz lépni az edzésekre.

Várunk! Jelentkezz be most!

+8 stresszoldó tipp a vírushelyzetre:

  1. Kapcsold ki a netet – nem kell mindig a híreket bújni és a monitort bámulni. Olvass könyvet, legyél együtt a családoddal. Hallgass zenét. Nézz meg egy jó filmet.
  2. Tanulj meg meditálni és tölts időt csendben.
  3. Egyél-igyál egészségesen: ne zabáld magad halálra. Igyál sok vizet. Kerüld a masszív piálást, sok alkoholt.
  4. Ha ideges vagy, nagy a nyomás, este nyolcig még mindig lehet futni. Vagy hívj fel valakit és mondd el neki. Vagy vegyél egy boxzsákot, nekünk bevált. ;-)
  5. Egy kocka csoki. Egy kis süti. Egy pohár bor vagy sör néha. Jutalmazd meg magad, ha keményen dolgoztál, vagy nehéz napod volt.
  6. Főzőcskézz.
  7. Szex. Nem kell magyarázni.
  8. Légzőgyakorlat. Az is légzőgyakorlat, ha figyeled a légzésedet és kizárod kicsit a külvilágot.

De amit nagyon ajánlunk: online edzés. Az tuti. (Tudod, jelentkezned kell: gergely.csak kukac gmail.com v 0620 9 654 298, v a Facebookon.)

X