Hadd meséljek el egy történetet.

Amikor hősünk (nevezzük csak Tibinek) elérte a 120 kilót, azt javasolták neki az orvosok, hogy változtasson az életmódján, járjon el edzőterembe és kezdjen el edzeni.

Tibi megfogadta az orvosok tanácsát, megjelent az edzőteremben, befizette magát, de minden alkalommal 5 percet töltött ott, majd távozott.

Természetesen az edzőteremben általános volt a derültség, amikor Tibi megjelent a 120 kilójával, totál nem volt kipattintva, leszolizva, satöbbi,

megfogott egy súlyt, vagy elkezdett bemelegíteni, majd sarkon fordult és távozott.

És így ment ez fél évig, amíg Tibi el nem kezdett edzeni rendesen és végül ez mentette meg a szívét, meg az ereit, az ínait, a máját, az egészségét.

Ekkor az egyik nagydarab fitnesszmanyus meg merte kérdezni, hogy miért töltött az előző fél évben 2 percet alkalmanként a teremben és fordult sarkon, hogy hazamenjen?

Tibi pedig azt válaszolta:

gyakorolta, hogy kell edzőterembe járni.

Kialakított egy új szokást az életében.

Nem edzeni járt, hanem edzőterembe. Megtanulta, hogy kell megjelenni. Hogy kell felbukanni, minden áldott nap ugyanakkor, megfogni a súlyt, vagy nekiállni bemelegíteni.

Namost.

Vegyük úgy, hogy Tibi története egy marhaság. De akkor is: ez az alapja minden tevékenységnek, amit be szeretnél építeni az életedbe. Aikido? Jóga? Súlyemelés? Sakk? Totál mindegy. Minden nap, vagy minden második nap el kell menni és neki kell állni. Ha csak 2 percet is csinálod, akkor is csináltad.

Be kell építeni az új szokást az életedbe.

Az aikido edzés pont ilyen. Minden hétfőn, szerdán és pénteken van aikido edzés. Ha nem építed be az életedbe, akkor nem is fogsz eljutni sehova az aikidóval. De ugyanez vonatkozik a ping-pongra, vagy szarvasvadászatra. Egy edzésre elmenni értelmetlen. Havi egy-két edzésre elmenni szintén nem sokat ér. A heti kettő már valami. A heti három ideális. A heti három + edzőtáborok a legjobb.

Csak ehhez be kell épteni az életedbe a szokást, hogy te elmész aikidózni. Te edzel. Te aikidós vagy. Ha esik, ha fúj.

Úgyhogy építsd be. Vagy ne építsd be. Döntsél.

Jelenj meg.

X